Wednesday, January 12, 2011

Kulturkrockar

Jättioravat
Amerikka on opettanut mut pelkäämään. Todella. Nimittäin jättiläisoravia. Olen aina pitänyt oravia söpöinä ja vekkuleina pikku otuksina. Semmosina joille voi aina jutella ja heittää pari pähkinää talvivarastoon. Täällä ne ovat suunnilleen ison kissan kokoisia jättiotuksia, jotka syövät kaiken löytämänsä.  Alustavan analyysin mukaan selitys näille jättioraville on: a) ne on doubattu jollain stereoideilla b) ne syö roskaruoan jämät ja on oikeasti vaan lihavia c) ne ovat joskus olleet ihmisiä, mutta syötyään Wall Martin pähkinärasioita (sanoisin että ne ovat pikemminkin laatikoita tai kontteja) ne ovat muuttuneet hiljalleen oraviksi. Joka tapauksessa ne ovat kovin pelottavia kun ne noissa pihapuissa meuhkaavat.

Autoilevat shortsi-ihmiset
Olen päässyt observoimaan paljon paikallista väestöä niin ravintoloissa, kaupoissa kuin kauppojen parkkipaikoillakin. Täällä jengi hiihtää shortseissa paikasta toiseen ihan tosta vaan. Tosin ne hiihtävät kyllä autoilla. Myös tankkaaminen yöpuvun housuissa ja päälle kietaistussa talvitakissa tuntuu olevan muoti-ilmiö. Meidän turistien lisäksi en ole muita kävellen liikkuvia vielä tavannut.  Täällä ei myöskään ajeta suomalaisesta näkökulmasta ”normaaleilla” autoilla. Lähes kaikki ajavat joko city maastureita tai pick upeja. Jopa tänään iltakävelyllä vastaani tullut pizza delivery- auto oli pick up.

Vaatteet ja koot
Alan epäillä, saanko täältä ollenkaan vaatteita.  Maltoin tänään kiertää kolme kauppaa, ja niistä yksikään ei tuntenut kokoa XS. Kaikki koot alkoivat S:stä, ja mielestäni paikallinen small olisi ehkä lähempänä Suomen mediumia. Ravinnossa havaittu sääntö pätee siis selkeästi myös vaatteisiin. Liekö tämän taustalla jonkinlainen kausaalisuhde?

Palvelut

Tästä kylästä saa ainakin kolmesta paikasta feikkirusketuksen. En tajua. Ollaan keskellä ei mitään ja kaukana auringosta. Kaikkihan tietäis, että se rusketus on feikki? :D
Kylä on pieni, mutta täällä on inkki-studio. La-la-la-la, I know what I'll do ;) Se pitää tarkastaa lähemmin!
Täällä on kumman paljon meksikolaisia ja kiinalaisia ravintoloita. Ennen kaikkea meksikolaisia.

Ps. täällä tuulee AINA.
Pps. 3 päivää täällä, still no McDonalds´!
"I traveled to each road and the end of the earth
With no where else to go I looked back in amazement
When I finally realized how farther I had actually gone"
The Ataris - Begin Again From The Beginning

1 comment:

  1. Jatko-observaatiota oravista: ne kiipeilevät pitkin talojen seinämiä, ja valokuvasin niistä muutamia vastakkaisen talon ikkunalaudoilla. En ikinä ota tuota verkkoa pois! Pelottavaa.

    Shortsi-ihmisistä: niitä kulkee myös pitkin opiskelijaruokaloita ja kampusta 10 asteen pakkasella.

    ReplyDelete